Sortida: S. Jeroni de la Murtra i La nau Gaudí de Mataró

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

2 pensaments sobre “Sortida: S. Jeroni de la Murtra i La nau Gaudí de Mataró

 1. Un dia una mica rúful al matí quan vàrem anar al monestir de Sant Jeroni de la Murtra, edificat en època de Joan II en un antic mas que vaconservar el nom de “murtra” per la planta que hi creixia. Va tenir un paper rellevant en època dels Reis Catòlics ( ja que hi residiren llargues temporades) i de les descobertes del català Cristòfol Colom que apareix representat en una dels capitells del claustre.
  Hem de lamentar que per part de les institucions no dediquin més atenció a la restauració de tot el conjunt ja que és un lloc ple d’interès i molt visitat.
  La Nau Gaudí de Mataró amb la col·lecció d’art de Lluís Bassat va ser també molt interessant perquè vàrem poder veure l’estructura d’aquesta antiga nau fabril amb els arcs diafragmàtics ideats per Gaudí.
  Per la tarda completàrem la visita a Matàró veien el petit mercat del peix, obra de Josep puig i Cadafalch, on hi figuren rajoles de Pujol i Bausis; la presó projectada per Elies Rogent, en forma de panòptic i, finalment la Casa Coll i Regàs una filigrana modernista de Puig i Cadfalch.

 2. Avui m’agradaria afegir a la sortida al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, quelcom relacionat amb la planta i amb l’indret des d’on es veia el Maresme amb les aigües tranquil·les del nostre Mediterrani.
  Es tracta del poema “Mignon”, inclòs a l’obra “Anys d’aprenentatge de Wilhelm Meister”, de Goethe, meravellosament traduït per Joan Maragall:

  ¿Saps el país dels tarongers en flor?.
  Entre el fullatge obscur brilla el fruit d’or.
  Allí es fa el llorer altiu, la murtra suau
  gronxats pel dolç oreig sota el cel blau.
  No saps on és?… Allí…
  Volguessis, mon amant, anar-hi amb mi.

Els comentaris estan tancats.