ACTE DE FI DE CURS AMPEL 14/06/2017

 PER VEURE MILLOR LES FOTOGRAFIES CAL CLICAR DEMUND D’ELLES
El dimecres 14 de juny de 2017 vam fer l’acte de fi de curs de les activitats d’AMPEL amb el concurs fotogràfic, amb fotografies de les diverses sortides fetes durant el curs, una conferència organitzada pel MEL, Museus d’Esplugues de Llobregat, amb el títol “Terrissa en salsa” i un comiat amb una copa de cava per desitjar-nos bon estiu.
El president de l’Associació Catalana de Ceràmica Alfons Romero ens va oferir una petita història dels condiments culinaris i els atuells relacionats amb l’exposició temporal “Terrissa en salsa”, que es pot visitar al Museu Can Tinturé fins el 2 de juliol. Ens va descriure la importància de les espècies tant des del punt de vista culinari com, sobre tot, el que va representar des del punt de vista econòmic per a les diferents cultures: la egípcia, fenícia, grega, romana, europea medieval, portuguesa, espanyola, etc. Paral·lelament, va mostrar-nos els diferents atuells utilitzats per aquestes cultures pel servei a taula de les diferents espècies incloent-hi la sal. Finalment, ens va ensenyar una varietat de  morters, que ja no són recipients contenidors sinó estris per triturar condiments, la tradicional “picada” catalana que després s’afegeix al guisat, o bé per fer diverses salses: maionesa, romesco, xató, etc.